Sloikos -18

Mikä ihmeen Sloikos? No Oikos Sloveniassa tietenkin! Kuusi reipasta reissaajaa lähti kauan odotetulle exculle Sloveniaan 30.9.-5.10. Kukaan ei ollut käynyt maassa aikaisemmin, joten nähtävää ja koettavaa riitti.

Maanantai alkoi upeasti Bled-järvellä, joka on muodostunut 14 000 vuotta sitten Bohinj-jäätikön sulaessa. Patikoimme järven ympäri idyllisissä maisemissa ja otimme venekyydin sen keskellä olevaan saareen. Saarella oleva kirkko on paikkallisten keskuudessa suosittu vihkimispaikka juurikin kauniiden maisemien vuoksi.

DSC_0012

DSC_0042

Tiistaina vuorossa oli vierailu Italian puolelle Triesteen. Slovenian etu on, että sieltä on keskeisen maantieteellisen sijainnin ansiosta helppo vierailla samalla myös muissa Euroopan maissa, ja Triesteen pääsikin Ljubljanasta bussilla parissa tunnissa. Siellä aurinko ja lämpö hellivät syksyn viimaan turtunutta suomalaista! Lounasravintolassa tilattu pitsa oli myös taivaallista, joten Italia ei pettänyt odotuksia.

DSC_0203

DSC_0238

Seuraavana päivänä lähdimme taas luontoon ja vaelsimme Slap Savican vesiputouksille. ”Muutaman” portaan sai kiivetä, mutta näkymät olivat todellakin vaivan arvoisia. Tämä olikin melkoinen aktiiviloma, sillä joka päivän päätteeksi tosiaan tunsi olleensa liikkeessä.

Matkan viimeinen kokonainen päivä vietettiin pääkaupunki Ljubljanassa, jossa olimme majoittuneet koko reissun ajan. Kompakti kaupunki oli helppo ottaa haltuun päivän aikana. Vierailimme Ljubljanan linnassa, kävimme jokiajelulla ja shoppailimme tuliaisia vanhankaupunin putiikeista. Illalla kävimme vielä hienosti syömässä Robbassa, joka lukeutuu kaupungin parhaimpiin ravintoloihin.

DSC_0474

DSC_0515

Perjantaina oli lähdettävä kotiin, vaikka upeita maisemia olisi mielellään jäänyt katselemaan pidemmäksikin aikaa. Kaiken kaikkiaan reissu oli erittäin rentouttava ja tarpeellinen breikki ennen pahinta deadlinesumaa. Suuri kiitos kuuluu järjestäjille!

Ida

Kuvat: Rilla Tammi

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s